Безпрецедентна намеса на социалната мрежа Фейсбук цензурира снимка на български потребител.

...
Безпрецедентна намеса на социалната мрежа Фейсбук цензурира снимка на български потребител.
Коментари Харесай

Скандално! Фейсбук цензурира по безпрецедентен начин СНИМКА на пловдивчанин

Безпрецедентна интервенция на обществената мрежа Фейсбук цензурира фотография на български консуматор. Мъжът, някогашен студент на Пловдивски университет, споделил посредством функционалността „ спомен “ остаряла своя фотография от 2009 година, на която той и негови сътрудници и другари стачкуват на фона на знамето на университета, написа Трафик нюз бг.
Фотосът е запечатал част от митинга за придобиването на терена, на който са издигнати общежитията на Пловдивски университет.



Снимката е собственоръчно качена във фейсбук профила му през далечната 2009 година, от когато и датират всеобщите недоволства. Тя била в изрядна целокупност до през днешния ден, а лозунгите били непокътнати и четаеми. Така на един от тях пишело „ Напред! Науката е слънце “, а за другите той няма спомен.

Няколко часа откакто пресподелил остарелия си пост, към момента с разполагаем текст по протестните плакати, негови другари почнали да разясняват фотоса с готовност да схванат какви са били лозунгите.

Тогава забелязал, че наместо текста, фейсбук е поставил обширни бели карета върху фотографията. Така понастоящем няма и диря от „ бунтовническите “ апели.

Това е първият прочут случай на такава огромна редакторска интервенция, упражнена в посока изтриване на огромна част от качена фотография.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР